Digitaalinen palvelutarjotin - mitä tarkoittaa järjestöille?

8.12.2023

Osana Kestävän kasvun ohjelmaan kuuluvaa VASA 2 -hanketta valmistellaan jokaisella hyvinvointialueella hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelukonsepti, johon kuuluu hyvinvoinnin digitaalinen palvelutarjotin. Hyvinvoinnin digitaalinen palvelutarjotin yhdistää järjestöjen, kuntien ja hyvinvointialueen toiminnan ja palvelut helposti löydettäväksi, niin asukkaille kuin ammattilaisillekin.

Järjestötoiminta nousee palvelutarjottimelle palvelutietovarannon kautta. Palvelutietovarantoon voi suoraan kuvata omaa toimintaansa tai hyödyntää Lähellä.fi-rajapintaa, joka nostaa pitkäkestoisen Lähellä.fi-palvelussa ilmoitetun toiminnan palvelutietovarantoon. 

Näin varmistat oman järjestösi toiminnan näkymisen hyvinvoinnin digitaalisella palvelutarjottimella jo vuoden 2024 alussa tehtävän pilotoinnin aikana:

- Kuvaa toiminta joko palvelutietovarantoon tai Lähellä.fi-palveluun. Jos samalla Y-tunnuksella on toimintaa molemmissa palveluissa, ei tieto siirry rajapinnan kautta Lähellä.fi-palvelusta palvelutietovarantoon.

- Huomioithan, että palvelutietovarantoon siirtyy Lähellä.fi-palvelusta pitkäkestoinen toiminta kategorioista "harrastukset ja vapaa-aika" sekä "tukea ja apua". Toimintailmoituksista on hyvä myös tarkistaa, että toimialoja on maksimissaan 5 kpl, teemoja maksimissaan 2 kpl ja toimintamuotoja on valittuna yksi. 

Kansallisesta hyte-palvelukonseptityöstä on tehty esittelyvideo - Hyvinvointia edistävä toiminta helposti löydettäväksi - YouTube

VASA 2 -hankkeen palvelutarjotintiimi tarjoaa tukea ja apua järjestöille, seurakunnille ja kunnille hyvinvointia edistävän palvelun kuvaamiseen. Yhteydenottopyynnön voi jättää alla olevan linkin kautta (punainen laatikko) tammikuun 2024 loppuun mennessä.